HOD beheert voormalig Kunstencentrum Jerusalem in Venray

1024px-Overzicht_gevel_aan_de_Heuvelstraat_-_Venray_-_20419646_-_RCE

Met ingang van 1 september 2017 beheert HOD in opdracht van de gemeente Venray het voormalige gebouw ‘Kunstencentrum Jerusalem’ in Venray. Een prachtig karakteristiek gebouw dat eeuwenlang dienst heeft gedaan als Rooms-Katholieke meisjesschool.
Onze doelstelling is om onder de naam ‘Cultuurhuis Jerusalem’ een vernieuwend en bruisend onderkomen te bieden aan de inwoners van Venray en omgeving. De mensen laten zien wat de waarde en schoonheid is van maatschappelijke betrokkenheid, kunst en cultuur, om op deze manier iets bij de dragen aan welzijn en geluk.
HOD wil het Cultuurhuis een verbindend element laten zijn in de samenleving en daarmee invulling geven aan een maatschappelijke kernfunctie. Een Cultuurhuis dat informeert, inspireert, prikkelt en verleidt; de verankering van kunst en cultuur in de regio. 

Wat doet HOD nog meer voor het Cultuurhuis? We kiezen voor samenwerking met culturele en maatschappelijke partners. Daarmee realiseren we een grotere bekendheid van het aanbod van cursussen en diensten. Dit ter versterking van het maatschappelijk effect van de activiteiten. Ook geven we vorm aan een efficiënte en effectieve organisatie, die opereert vanuit de vraag van de klant. Ook zullen nieuwe klanten aangesproken worden, waar nodig met hulp van onze samenwerkingspartners. Een Cultuurhuis van de gemeenschap willen we neerzetten. Inspirerend en veelzijdig, alert en trendsettend, open en gastvrij. In het Cultuurhuis brengen we mensen samen door hen te verassen met het meest waardevolle dat voorhanden is.

Op dit moment heeft HOD diverse gerenommeerde dansscholen in het gebouw mogen verwelkomen, maar ook worden tientallen cursussen aangeboden voor beeldende kunst, muziek, musical en theater.  Naast activiteiten in het kader van culturele en kunstzinnige vorming, worden in het gebouw maatschappelijk getinte activiteiten georganiseerd op het gebied van dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kinderdagopvang, jeugdzorg, thuishulp, huiswerkbegeleiding en arbeidsmigratie.

Ben je een geïnteresseerde particulier, een ZZP-er of een bedrijf? En ben je voor jouw activiteiten op zoek naar flexibele of permanente werkruimte met een karakteristiek historische uitstraling van Cultuurhuis Jerusalem? Laat het ons weten! Want in opdracht van de gemeente Venray coördineert HOD het technisch/facilitaire gebouwbeheer en de volledige verhuuradministratie; van het inventariseren van de gebruikerswens(en), het sluiten van de huurcontracten tot het incasseren van de huurgelden.
Eén van de facilitair medewerkers is in het gebouw aanwezig gedurende openingstijden van ma t/m vrij tussen 9.00 en 22.00 en op zaterdag van 9.00 en 13.00 uur. Vraag gerust naar een rondleiding! Heb je een vraag voor een medewerker van HOD? Wij zijn doordeweeks telefonisch bereikbaar op nummer 030-2511911 tussen 9.00 en 17.30 uur. 

clear

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u de laatste ontwikkelingen binnen HOD en ons vakgebied volgen? Hieronder kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte houden!

Vul uw gegevens in